Поради пандемията COVID-19, Кристо, Националният център за паметници и Центърът Помпиду

...
Поради пандемията COVID-19, Кристо, Националният център за паметници и Центърът Помпиду
Коментари Харесай

COVID-19 отложи последния проект на Кристо

„ Поради пандемията COVID-19, Кристо, Националният център за паметници и Центърът Помпиду взеха взаимно решение да отсрочат с една година плануваното за есента на 2020 година “опаковане ” на Триумфалната арка ”. Това известие се появи на формалната страница във Facebook на Кристо и Жан-Клод. 

Обявени са и новите дати — след покриването ѝ  с на 25 хиляди кв. метра сребристо-син плат и 7 хиляди метра алено въже, парижката забележителност  ще остане по този начин 14 дни — от 18 септември, събота, до 3 октомври, неделя, 2021 година.

Изложбата в Центъра Помпиду, озаглавено " Кристо и Жан-Клод. Париж! "  - която трябваше да бъде открита през този март и да показа парижките години на творчеството им, измежду които и пакетирането на моста Пон Ньоф, също се отсрочва - само че не с цяла година, а за първият миг, в който Центърът Помпиду бъде още веднъж отворен за гости.

Това не е първото закъснение на плана. Според първичните проекти на художника творбата трябваше да бъде намерено на 6 април 2020 година Но след съвещания с Лигата за отбрана на птиците (LPO) Кристо взе решение да отсрочи с няколко месеца плана, с цел да се подсигурява отбраната на керкенезите, които гнездят на Арката напролет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР